Видое Смилевски - Бато б.б, Тетово

10 причини зошто да изберете мебел по нарачка

Кога ќе одлучите да ја опремите вашата куќа/стан со мебел по нарачка, вие всушност создавате персонализиран простор што ги задоволува сите ваши потреби и ги исполнува вашите желби. За ова веќе пишувавме и сега сакаме да претставиме 10 причини зошто вреди да се одлучите за овој начин на опремување на вашиот дом.

Еве што ќе добиете доколку одлучите да направите мебел по мерка.

1. Како костум скроен само за вас

Главната предност на мебелот по нарачка е неговата целосна прилагодливост на расположивиот простор, вклучувајќи непрактични влезови, премини или отвори.

Мебелот по нарачка се состои од уникатни парчиња создадени за специфичен ентериер. Со вклопувањето во просторот, тие совршено ја истакнуваат личноста, даваат уникатен карактер и стануваат единствени елементи на архитектурата.

Прилагодениот мебел не е лесно да се замени со кое било друго парче. Со познавање на стилот, материјалот (боја, текстура) и имајќи ја предвид потребата што парчето треба да ја задоволи, дизајнерот може да дизајнира уникатно и ексклузивно парче мебел што целосно одговара на вкусот на клиентот.

2. Идеален избор за тавани и ѕидови со посебни карактеристики

За да се постигне оптимален резултат, клиентот мора да го наведе местото што мебелот треба да го заземе, мерките, потребата за покривање и расположливиот буџет, како и упатствата во врска со естетските преференции (стил, материјали, бои, итн.). Со сите овие информации, може да се спроведе проект кој ќе одговори на специфичните потреби.

3. Се прилагодува на сите агли и чошеви

Покривањето на бескорисни скалила или неискористениот простор помеѓу столбовите е мисија што може да ја исполни само мебел по нарачка. На овој начин се користи целиот потенцијал од досега неискористеното место, а елементот што им служи на гостите, покрај практичноста, допринесува и на стилот.

4. Вие ги избирате материјалот и механизмите

Изборот на механизми или суровини, дебелината на плочите, како и изборот на бои, е само едно од многуте предности кои одат во прилог на изработка на мебел по нарачка. Иако Иверката и Медијапанот се обично барани материјал за изработка на мебел, има и многу други материјали и алтернативи, како и проекти, што им дава одличен избор на клиентите.

5. Го дели просторот во функционални зони

Прилагодениот мебел може да служи за затворање на просторот, создавање на посебна околина - на пример кујна и трпезарија - и може да има функција на поделба на зоните за истовремено да добие приватност и капацитет за складирање (во самите парчиња мебел).

6. Плакар по мерка - сон кои сите го сонуваме

Од економска гледна точка, стандардиот плакар може да претставува значителна заштеда во споредба со плакарот изработен по мерка. Сепак, стандардниот плакар нема целосно да го искористи нашиот простор, ниту во висина ниту во ширина. Да не напоменуваме дека нема да може да се вклопи во столб или греда што може да се наоѓа во внатрешноста на тој простор. Покрај изборот на материјал и дизајнот на вратата, во согласност со естетските барања на просторијата, секој аспект на ова парче мебел може да се прилагоди, прилагодувајќи се на потребите и стилот на просторот.

7. Безброј композиции

Најдобар начин да се користи кој било простор до милиметар е преку мебел по мерка. Прилагодениот мебел одговара на потребите што веќе произведено парче мебел не ги исполнува. На пример, вклопувањето во многу специфичен простор, како што е јаз под прозорец или скалило, за готовите парчиња мебел тоа е невозможна мисија.

Забелешка:

Овој пост на блогот, како и сите други инспиративни текстови објавени на оваа страница, вклучително и фотографии од мебел, служат за давање совети и инспирација на корисниците на оваа страница за најдобриот начин за комбинирање на мебел во ентериерот и потенцијални решенија за мебел по нарачка.

Сподели ја објавата
Слични Објави
Остави Коментар

Дали сте спремни за промена?

Вие имате визија за вашиот простор, ние знаеме како да ја реализираме.
apartmentenvelopephone-handsetclockmenu